top of page
Till toppen
minibird.png


 

Jag som driver Mammut Kultur heter Andreas Bjunér och har lång erfarenhet som journalist, redaktör och webbredaktör.
 

Jag har en bakgrund som anställd på bland annat Aftonbladet, Metro, TV4, Mediehuset Grönt och Hammarby Fotboll och har som frilans och inhoppare skrivit/redaktörat/webbredaktörat åt bland annat ETC Stockholm, Metro, Mitt i-tidningarna, Nacka Värmdö Posten och Dagens ETC. Jag kan även filma och plåta vid behov och givetvis göra frilansjobb. Genom Ekenkollektivet kan jag dessutom erbjuda helhetslösningar för större journalistiska satsningar.

Kontakta mig på andreas@mammutkultur.se eller på 070-641 99 15 om du vill anlita mig som inhoppare eller för vikariat eller liknande. Jag är öppen för både faktura- och lönearbete.

IMG_7520 (1).png

CV

INHOPPANDE SKRIBENT, REDAKTÖR

OCH WEBBREDAKTÖR FINNES!

CV
Arbetsprover

ARBETSPROVER

Skärmavbild 2023-01-10 kl. 00.02.17.png

NVP Det har gått tio år sedan Artipelag slog upp portarna. Nu firar konsthallen med sin hittills största utställning: Essence-Eksistence med den tyske konstnären Anselm Kiefer.
– Kiefers verk har fram till nu aldrig visats i någon större utställning i Sverige, säger Bo Nilsson, museichef på Artipelag.

 

Skärmavbild 2023-01-10 kl. 00.07.png

SYRE BERLIN. Det har gått 30 år sedan Berlinmuren föll – och för varje år som gått bleknar minnet av det som en gång var DDR.  Med hjälp av både böcker och VR-teknologi försöker berlinarna bevara minnet av den tid som format staden till vad den är i dag.

Skärmavbild 2023-01-10 kl. 00.14.02.png

ETC Allt fler unga kvinnor bränner ut sig. Mellan åren 2010 och 2014 mer än fördubblades antalet stressrelaterade pågående sjukfall i Stockholms län för kvinnor 20–39 år. En av alla drabbade är läraren Malin Landberg.

– All energi försvann ur kroppen. Att gå med barnen till skolan, en promenad på 700 meter, och sedan hem igen var nästan övermäktigt, berättar hon.

Skärmavbild 2023-01-10 kl. 00.15.34.png

ETC De senaste åren har sjukskrivningarna ökat lavinartat och från stressmottagningarna kommer rapporter om en dramatisk ökning av antalet unga kvinnor. Nu ska nya regler från Arbetsmiljöverket vända den negativa trenden.

– Man kan gott säga att stress har blivit en folksjukdom, säger Aleksander Perski, stressforskare vid Stressmottagningen.

Skärmavbild 2023-01-10 kl. 00.27.19.png

NVP Personalbrist, långa väntetider och brister i patientsäker verksamhet. Nu larmar personal om att situationen på BUP i Ektorp bara blir värre.
– Jag är rädd att det snart rasar samman, säger en anställd.

Skärmavbild 2023-01-10 kl. 00.12.png

SYRE En viktig global klimatrörelse som drivs framåt av tonårstjejer. Så kan den fortsatt växande Fridays for Future-rörelsen beskrivas. För blott ett år sedan startade allt i Stockholm och inför morgondagens globala jättestrejk har Syre träffat några av nyckelpersonerna.

Mammut Kultur
Brännkyrkagatan 96

117 26 Stockholm

MammutKultur_LOGOTYPE.png
mammutkultur copy_svart.png
  • Instagram
  • Facebook
  • Vimeo
  • YouTube
  • LinkedIn
  • lnktree_edited_edited
bottom of page