top of page

• 1. OM OSS     •  2. TJÄNSTER     •  3, EKENKOLLEKTIVET.   • 4. KONTAKT & OFFERT •    5. KUNDER

OM OSS

1

Vi brinner för att skapa events, webbsajter, nyhetsbrev, filmer, poddar, formgivning, studioinspelningar, kommunikationsplaner, PR-arbete med mera. 

Mammut Kultur lockas av projekt med en kreativ ambition.

Vi engagerar oss gärna i samarbeten kopplade till kultur- och/eller föreningsverksamhet och där vi känner att vi kan göra skillnad. 

 
Vi älskar att jobba i projekt och att vara med genom hela processen. Genom det vi kallar Ekenkollektivet har vi ett stort kontaktnät som vi gärna använder för att få rätt typ av kompetens för att passa just era behov.

Vi anpassar oss gärna efter er budget och välkomnar både små och stora aktörer.

Vi har även tillgång till studios för inspelning både norr och söder om stan

Vi värnar om konstnärlig frihet, jämställdhet, jämlikhet och mångfald.
 

Kontakta oss på hej@mammutkultur.se för mer info.

Organisationsnummer: 7804290018 • Bankgiro: 5741-8006

Om oss
Tjänster

EKENKOLLEKTIVET

3

Ekenkollektivet är samlingsnamnet för en rad kreatörer som samverkar. Kollektivet är helt nystartat och är under uppbyggnad.

Syftet är att alltid kunna hitta spetskompetens inom varje kreativt område där du som kund kan tänkas behöva hjälp. Har vi inte kompetensen inom kollektivet löser vi det genom våra gemensamma kontakter.

ANDREAS BJUNÉR

FILMARE/JOURNALIST/KOMMUNIKATÖR

Grundare av Mammut Kultur och Ekenkollektivet. Dokumentärfilmare och journalist med bakgrund hos bland annat TV4, Aftonbladet, Läkare utan Gränser, Hammarby Fotboll och Metro. Jobbat som skribent, redaktör, webbredaktör och kommunikationsansvarig. Regisserat flera dokumentära bio- och tv-filmer och gjort PR-arbete åt artister och filmare.

Projektledare/producent för flertalet film- och kulturfestivaler. 
 

JEANETTE AXLANDER

JOURNALIST/PODDARE/

KOSTYMASSISTENT

Jobbat som journalist i omgångar både i Sandviken, Gävle och Söderhamn, men bor i Stockholm. Har gjort en egen podd som heter Shit Hits. Jobbat som kostymassistent för diverse reklamfilmer och TV-produktioner. Har även varit produktionsassistent på SVT och Veckans Ord med Luuk. Har drivit egen vintageaffär och jobbat inom secondhand mestadels av mitt yrkesverksamma liv. Har ett stort kontaktnät inom musik och kläder.

CAROLINE BYH

HÅLLBARHETSKOMMUNIKATÖR

Mer info kommer.

TOBIAS CARLSSON

SKÅDESPELARE/MANUSFÖRFATTARE

Har, tillsammans med Richard Lidberg, grundat och driver produktionsbolaget Rito Produktion för film & teater. Jobbar just nu på Lule Stassteater i Luleå.
 

CHRISTIAN CARVAJAL JOHANSSON

FOTOGRAF

Är med och driver produktionsbolaget Gridh, med fokus på B2B- kommunikation och SoMe, samt den kreativa mötesplatsen B49 med studio och galleri i Gubbängen.

GUNNAR CLAESSON

PODDPRODUCENT

Har gjort radiodokumentärer för Sveriges Radio, samt inslag direkt för podd/SR. Även jobbar på S
VT Kultur i 10 år. Har stor erfarenhet av redaktionellt arbete och har även gjort ljudböcker. 


OSCAR EKSTRÖM

LJUDDESIGNER/KLIPPARE

Mångårig erfarenhet av ljudläggning för film, radio, TV, reklam med mera. Med ljuddesign och/ eller specialskriven musik kan Oscar blåsa liv i vilken film eller podd som helst. Oavsett om du behöver sprakande kreativitet, inspelning av VO eller en enkel ljudmix så är han en av de mest rutinerade och talangfulla personerna i Stockholm du kan vända dig till.

PONTUS FALL

FILMARE

Har lång erfarenhet som filmare och driver egna produktionsbolaget Fall Film. Producerar dokumentärfilm, informationsfilmer, musikvideor, eventfilmer, presentationsfilmer och webbfilmer. Har filmat åt flera av landets största stand up-komiker och har tillgång till en inspelningsstudio i Sundbyberg.

FANNY HERNRIED FORSLIND

MOTION DESIGNER

Jobbar med animation och rörlig grafik. Gör gärna explainer videos (Förklaringsvideo) för företag och organisationer. Tidigare uppdragsgivare: Lantmännen, Bonava, Halebop, OnSpotStory

MOA KÄLLSTRÖM

FOTOGRAF
 

Arbetar som fotograf med både redaktionella och kommersiella uppdrag. Moa har en bakgrund inom journalistik och kommunikation och har tidigare arbetat på tidningar och ideella organisationer. Hennes drivkraft är mötet med människor och att få berätta de angelägna berättelserna.

RICHARD LIDBERG

MANUSFÖRFATTARE

En av två grundare till Rito Produktion för teater & film. Skriver manus för teater, föreläsningar och film. Har viljan att bryta destruktiva normer i samhället. Vill berätta historier om människor för människor, om världen för världen och i bästa fall hjälpa till att göra skillnad i samhället. Deltagit i flertalet film och tv-produktioner, både framför och bakom kamera. 

ANDERS STENSIÖ

TV-FOTOGRAF

Jobbar som TV-fotograf och har filmat program som Robinson,  Bachelor, Farmen,  Love Island med flera. Har tillgång till egen teknik och en inspelningsstudio i Bagarmossen.
 

JENNY SVENBERG BUNNEL

ILLUSTRATÖR

Är konstnär, illustratör, motion designer, grafisk designer, animatör och tecknare. Hennes arbete med tecknad nyhetsjournalistik gav henne Stora Journalistpriset 2018 i kategorin Årets förnyare. Hon har även vunnit första pris vid INMA 2018 Best use of video och World Press Photo 2016 Digital Storytelling

 

Ekenkollektivet
Kontakt

4

KONTAKT & OFFERT

Mammut Kultur sitter på Brännkyrkagatan 96 på Söder i Stockholm.

Vill du skicka vykort är det postnummer 117 26 som gäller.

 

 070-641 99 15

För mer info och offert: hej@mammutkultur.se

NÅGRA KUNDER

MAMMUT KULTUR

dagensetc.png
Matris logo 1_black.png
SFilm_Original__ao20211130-1-300x181.png
bf6c98bc-cb18-4fd0-a786-14747ac81609.png

5

Kunder
bottom of page