top of page
Bjunér_03.JPG

FOTO: Hasse Fridén

OM MAMMUT KULTUR
Vi är ett produktionsbolag med fokus på dokumentärfilm och event.

 

Mammut Kultur värnar om konstnärlig frihet, jämställdhet, jämlikhet och mångfald. 

Organisationsnummer: 7804290018
Bankgiro: 5741-8006

Mer:
Mammut Kultur och Andreas Bjunér i media


 

e717dce2-04ff-462b-8f9e-630c818d0fac.JPG

OM ANDREAS BJUNÉR
Grundare av Mammut Kultur, journalist och dokumentärfilmare. Tidigare anställd hos bland annat Aftonbladet, Metro, TV4, Läkare utan Gränser och Hammarby Fotboll.

 

Tilldelades hedersomnämnade vid Sveriges kortfilmfestival 2013 för dokumentärfilmen En man på resa. Motiveringen löd: En välgjord dokumentär där huvudpersonen skildras med närhet, värme och små absurdistiska inslag.
 

Långfilmsdebuten Vi är bäst ändå, en dokumentär om Hammarbyfansens skilsmässa från Söderstadion, har visats på flera svenska biografer och nominerats och visats vid internationella festivaler i Barcelona, Berlin, Rio de Janeiro, São Paulo, S:t Gallen, Thessaloniki och Köpenhamn.

Hans andra långfilm Mormor, kriget och kärleken hade svensk biopremiär i april 2022 och visades bland annat på Zita (Stockholm), Panora (Malmö) och Kino (Lund).

Kortfilmen 79' från 2019 om Kennedy Bakircioglu visades bland annat av C More och har totalt setts över en halv miljon gånger. Filmen delades av självaste Zlatan Ibrahimovic på Twitter.

Andreas vann pris för bästa film med kortfilmen The Visit vid "gör en film på 48 timmar" på Zeegotopia Festival i Berlin 2018.

Andreas satt även i juryn för dokumentärer vid världens största studentfilmfestival Sehsüchte International Student Film Festival 2017 i Berlin samt är initiativtagare till Hejfestivalen, en kulturfestival för möten mellan nyanlända och personer etablerade i det svenska samhället.

bottom of page